domingo, 11 de mayo de 2008

Conselleria d’Educació, finalment, convoca el procés selectiu de 2008 en últim lloc en tot l’estat


La presentació d’instàncies es farà des del dia 24 d’abril al dia 13 de maig

La Conselleria d’Educació ha publicat en el DOCV –hui, 23 d’abril–, la convocatòria d’oposicions de l’any 2008. La convocatòria, tot i que incorpora algunes modificacions importants si la comparem en la convocatòria del curs passat, és l’última que es publica en tot l’estat.

La modificació més rellevant ha estat la incorporació d’una prova pràctica en especialitats que no en tenien. En concret, al Cos de Secundària: Llatí i Grec, Matemàtiques, Física i Química, Biologia i Geologia, Tecnologia, Psicologia i Pedagogia, FOL, Geografia i Historia, Assessoria i processos d’imatge personal, Processos de diagnòstic clínic i productes ortoprotèsics; i al Cos del Professorat Tècnic d’FP: Estètica, Instal·lacions i manteniment d’Equips Tèrmics i de Fluids, Tècniques i Procediments d’Imatge i So.

El sindicat afirma que aquesta modificació, junt a l’endarreriment en la convocatòria, perjudicaran principalment el professorat interí que ha de compaginar la preparació de les proves amb la docència a l’aula, i que té menys temps per preparar unes proves més complicades.

STEPV-Iv considera que aquestes proves no aporten res a les que ja hi ha previstes (prova de contingut teòric i defensa de la programació didàctica) i a més, és una decisió arbitrària, que no té una justificació fonamentada i que s’ha pres en contra de la majoria sindical del la mesa sectorial.

Altres qüestions que sí que s’han incorporat a la convocatòria d’enguany a proposta del sindicat són: la publicació dels criteris d’avaluació de les distintes parts de la prova de la fase d’oposició en anterioritat a l’inici de cada prova, la possibilitat de portar d’un guió tant per a fer la defensa de la programació com per a fer l’exposició de la unitat didàctica, la possibilitat d’utilitzar un exemplar de la programació aportada en realitzar la seua defensa davant del tribunal, l’ampliació a una hora del temps de preparació per realitzar la defensa de la programació i de la unitat didàctica, i el nomenament de la següent persona de la llista en cas de renúncia d’un opositor seleccionat.

Ara bé, STEPV-Iv recorda que ha presentat altres esmenes per millorar la convocatòria que no han estat arreplegades per l’administració com ara: la reducció del nombre d’especialitats amb prova pràctica i que, per a les especialitats que l’hagen de fer, siga realment un supòsit pràctic, la incorporació de l’informe per avaluar el treball del professorat interí, el repartiment de places per tribunal, la informació i negociació real dels criteris de l’oferta de les places de cada especialitat, la creació d’un tribunal baremador de mèrits i el reconeixement de la titulació de Filologia Catalana per a l’exempció de la prova de valencià.

El sindicat preveu que, si es mantenen les dades dels cursos passats, es matricularan més de 15.000 persones per a les 2.581 places convocades, i que el procediment afectarà, a partir del 25 de juny, a uns 1.700 funcionaris i funcionaris que es repartiran entre 350 tribunals.

STEPV-Iv ha editat una guia sobre les oposicions, de la qual farà una primera tirada de 10.000 exemplars, per tal que el professorat tinga un document entenedor sobre les particularitats del procés selectiu


València, 23 d’abril de 2008

No hay comentarios: