martes, 13 de mayo de 2008

Máster Oficial en Cooperació per al desenvolupament

El màster que es proposa és producte de l’acord entre la Universitat de València i la Universitat Jaume I, promogut pel Comitè Universitari Valencià de Relacions Internacionals i Cooperació (CUVRIC), a partir de la necessitat de formació superior amb reconeixement oficial en l'àrea de cooperació al desenvolupament, constatada en ambdues universitats en els postgraus impartits els últims set cursos acadèmics. Des de CUVRIC estem convençuts que els processos d’educació i sensibilització envers el desenvolupament preparen futurs ciutadans, que reflexionen, construeixen i posen en pràctica els seus coneixements al servei d’una societat més justa i solidària.

Els objectius d'aquest màster són:

  • Incrementar el coneixement sobre les forces polítiques, socials, econòmiques i culturals que expliquen i provoquen l’existència de la pobresa, la desigualtat i les problemàtiques de les nacions en desenvolupament, des d’una perspectiva global.
  • Aportar criteris d’anàlisi de la realitat política, social, econòmica i cultural en què es contextualitzen els enfocaments i temes de la nova cultura de la cooperació que promouen els organismes i les convencions internacionals.
  • Aprofundir, des d’una perspectiva crítica, les estratègies operatives sobre la qualitat i l’eficàcia de la cooperació al desenvolupament.
  • Ensinistrar en la identificació de necessitats, disseny de projectes, execució de programes i avaluació de les mesures

El màster està dirigit a persones amb Titulació universitària superior (Llicenciat, Enginyer o Arquitecte), o estudiants de grau de 240 crèdits o més.

S'ofereixen les següents especialitats:

  1. Codesenvolupament i moviments migratoris (Universitat de València)
  2. Planificació integral del desenvolupament local (Universitat de València - Universitat de Jaume I)
  3. Ajuda humanitària internacional (Universitat de Jaume I).
Per a més informació: http://www.uv.es/postgrau/socials/cooperacio.htm

Universitat de valencia i Universitat Jaume I de Castelló.

No hay comentarios: