martes, 13 de mayo de 2008

Máster Oficial en Prevenció de Riscos Laborals

El manteniment d’un bon nivell de salut de la població treballadora és un objectiu important en qualsevol societat, és una condició essencial per al desenvolupament sostenible, econòmic i social. Per contra, els accidents de treball i les malalties professionals redueixen l’efectiva contribució de les persones al seu propi benestar, al de la seua família, la seua comunitat i el seu país. Les organitzacions amb més èxit han comprès la importància d’invertir en la promoció de la salut en el treball; són conscients que un entorn de treball saludable és la clau per a un creixement econòmic sostenible que permet, en conjunt, desenvolupar capacitats innovadores que asseguren la seua supervivència dins una competència globalitzada.

Encara que actualment tenim a Espanya el marc normatiu adequat per a desenvolupar les accions en salut laboral: Llei general de sanitat, de prevenció de riscos laborals i els desplegaments normatius corresponents, el seu compliment ha estat insuficient. Amb aquest màster es pretén aconseguir un adequat desenvolupament de les polítiques de formació universitària de qualitat en prevenció de riscos laborals i salut laboral.

Amb aquest màster es pretén capacitar l’alumne per a les funcions dels nivell de Tècnic Mitjà i Tècnic Superior en Prevenció de Riscos Laborals en les especialitats de Seguretat en el Treball, Higiene Industrial i Ergonomia i Psicosociologia Aplicada, i per a les funcions d'Auditor de Sistemes de Prevenció de Riscos Laborals.

Està dirigit preferentement a Llicenciatures/Diplomatures/Graus en: Relacions Laborals o Graduat Social, Ciències del Treball, Medicina (especialitat Medicina del Treball), Infermeria, (especialitat Infermeria del Treball), Psicologia, (perfil Psicologia del Treball i de les Organitzacions). A més a més, s'adreça a Llicenciatures/Diplomatures/Graus en: Ciències Jurídiques i Socials, Experimentals i Tècniques i Ciències de la Salut.

El màster està organitzat per la Facultat de Ciències Socials de la Universitat de València. En la docència participen els següents departaments: Medicina Preventiva i Salut Pública; Dret del Treball i de la Seguretat Social; Sociologia i Antropologia Social; Psicologia Social; Física Aplicada; Microbiologia i Ecologia; i el de Química Analítica. Col·laboren les següents entitats: l'Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball (INVASAT); la Direcció General de Treball i Seguretat Social de la Generalitat Valenciana; l’Associació Valenciana de Mútues d’Accidents del Treball (AVAMAT); la Unió de Mútues; l’Institut Sindical de Seguretat, Ambient i Salut en el Treball (ISTAS); Comissions Obreres del País Valencià (CC.OO-PV); la Unió General de Treballadors del País Valencià (UGT-PV).

S'ofereixen tres especialitats:

  1. Seguretat en el Treball
  2. Higiene Industrial
  3. Ergonomia i Psicosociologia Aplicada
Per a més informació: http://www.uv.es/postgrau/socials/riscoslaborals.htm

No hay comentarios: